monuste

Toimus keraamika suvekool

Tänu LEADERI toetusele sai MTÜ Mõnuste Külaarendamise Seltsi korraldusel teoks keraamika suvekool, mille käigus omandati mitmeid asjalike nippe ja oskusi keraamika valmistamiseks.

Keraamikakunstnik Karin Kalmani juhendamisel õpiti savimudelist kipsvormi võtmist savivalu tehnika jaoks. Ühe kipsvormiga saab valmistada identseid savist esemeid ligikaudu 50 tükki. See oleks ideaalne juhul kui soovitakse näiteks oma küla või valla logodega tooteid kingituseks valmistada. Karini juhendamisel sai selgeks ka savivaltsi abil valmistatud savilehest keraamiliste esemete vormimine.

Et saada motivatsiooni ja häid nõuandeid keraamika isemeisterdamiseks külastasime 9. augustil Eddi Leet’i savikoda  Pärnus,  kus toimus loeng  „Kogu tõde keraamikast“. Seejärel sai Eddi Leet’i õpetusel iga osaline valmistada potikedral tassi või kausi.

 Peale koolitusi toimus 28. augustil Mõnuste küla kiigeplatsil näitus tehtud töödest ja osalejatele oma muljete jagamiseks tore koosviibimine. Meeleolumuusikat akordionitel esitasid Kristi ja Veiko Lustikummutist.

Vaata jäädvustatud hetki pildialbumist

Keraamika töötuba

Keraamika

Mõnuste Külaarendamise Selts on tänu erinevate toetusprogrammide soetanud kogu vajaliku inventari keraamika valmistamiseks. Olemas on ahi savi põletamiseks ja glasuurimiseks, potikeder ning savivalts.
Kõigil soovijail on võimalus ise oma anded proovile panna keraamika töötoas. Kuna külal veel vastavaid ruume pole, oleme teinud tasuta rendilepingu Kernu Valla Rahvamajaga, kus soetatud inventari hoiame ja kasutame.

Info: Merle 53423483